Mixed Use Development Study, Bucharest, 2014

Work developed in collaboration with Western Outdoor

9

0 - Copy

Terenul este situat pe strada Biserica Amzei in apropierea Pietei Romana, intr-o zona cu un tesut de strazi cu traseu neregulat, caracterizat de diversitate tipologica, coerent, in ciuda varietatii volumetrice, a inaltimii si limbajului arhitectural.

3

Numele strazii provine de la biserica Amzei, ctitorie din 1810 a lui Amza Naescu.Teritoriul studiat este o portiune din orasul premodern, in care trama stradala traditionala de la sfarsitul secolului al XIX-lea a fost pastrata (cu unele mici modificari) pana in prezent. Zona a fost modificata in perioada moderna-prin realizarea Bd-ului Magheru-intre razboaie, si a prelungirii Bd-ului Dacia, in anii 1980.

4

Lotul studiat este situat intre Bulevardul Dacia si Strada Biserica Amzei. Amplasamentul studiat aparţine zonei centrale a Bucureştiului, caracterizat printr-un relief aproximativ plan, cu cote absolute aflate intre 81,10 si 80,70m. Accesul auto se poate face din strada Biserica Amzei.

7

Solutia propusa se va raporta la caracterul de reprezentativitate pe care il prezinta zona Pietei Amzei, cu atat mai mult cu cat parcela studiata este una de dimensiuni mari, care poate permite dezvoltarea unui ansamblu de constructii cu functiuni mixte (birouri si comert).

2
Avand in vedere caracterul zonei si tendintele ei, propunerea facuta pentru terenul ce a generat acest studiu este pentru un ansamblu  cu volumetrie complexa, ce va adaposti functiuni mixte(comert, birouri, locuinte) si va crea, astfel, un pol de importanta majora in zona Pietei Amzei. Constructia astfel  propusa va avea Hmax=45m.

5

 

1

 

6

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *